Leefbaar werk! Een goeie work-life balans! Minder stress! Een leuke job!

 

Willen we dat niet allemaal? Tuurlijk wel! Maar ondertussen hebben we wel nog een huishouden, moeten de rekeningen betaald worden, willen we nog (minstens 1 keer per week) sporten, moet jij het werk van je zieke collega overnemen, enzoverder, enzovoort.

 

Wat betekent dat nu allemaal voor jou? Ben je misschien wat uitgekeken op je job? Droom je al eens van "dat zou ik heel graag doen, maar ja…"? Of heb je helemaal geen idee van wat je wilt en weet je vooral wat je niet wilt (of zelfs dat niet)? Loop je stijf van de stress op het werk (en ernaast) en vrees je voor een burn-out, of een bore-out, of…? IS DAT HET NU?!

Herkenbaar?

 

Wij helpen je graag deze vragen te beantwoorden. We gaan samen met jou op zoek naar jouw invulling van leefbaar werk, naar jouw balans. We gaan op ontdekkingsreis naar waar jij energie van krijgt en wat energie vreet! Zodat jij opnieuw aan het roer staat van je loopbaan!

Hoe gaan we te werk?

 

Wij geloven sterk in het unieke pad die iedereen bewandelt tijdens zijn of haar loopbaan. Daarom kiezen we er bewust voor geen voorgekauwd traject vol testjes te volgen.

 

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek brengen we je loopbaanvragen helder in beeld, vertalen deze vragen in doelen en bespreken we hoe loopbaanbegeleiding of coaching jou kan ondersteunen om deze doelen te bereiken.

 

Daarna gaan we op een heel pragmatische manier je inzichten verruimen, zodat voor jou helder wordt welke haalbare stappen jij kan zetten om richting jouw doelen te bewegen. En om het niet enkel bij woorden te laten, volgen we ook op of die stappen worden gezet. En indien niet, wat daarbij de belemmeringen zijn en hoe we deze kunnen overwinnen.

 

Onze coaching is heel vaak uitdagend, soms ook een beetje confronterend, maar altijd met heel veel respect voor jou als persoon en met maar één doel voor ogen: jou helpen om op een concrete manier stappen te zetten richting je dromen en doelen.

Voor wie?

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: loopbaanbegeleiding is er voor iedereen: werknemer of zelfstandige, jong of oud, ongeacht het beroep of het opleidingsniveau.

 
shutterstock_792442291.jpg

Loopbaanbegeleiding gaat in de eerste plaats over:

 • Waar ben ik goed in?

 • Wat doe ik graag?

 • Wat geeft mij energie en waarvan loopt mijn batterij leeg?

 • Hoe kan ik mij verbeteren in de zaken waar ik talent voor heb en graag doe?

 • Hoe ga ik om met de veranderende omgeving op het werk?

 • Welke richting ga ik uit om mijn talenten optimaal te benutten?

 

We zijn er dus voor iedereen die zijn professionele toekomst zelf in handen wil nemen en dus zeker niet uitsluitend voor mensen die van job willen veranderen.

De loopbaanthema’s die vaak opduiken zijn:

 

 • Ik wil een betere balans werk-privé

 • Ik wil meer voldoening en waardering halen uit het werk

 • Is dat het nu?

 • Ik zou graag iets anders doen, maar ja, wat?

 • Herinschakelen na een burn-out

 • Ik vind geen uitdaging meer in mijn huidige job – heb ik nu een bore-out?

 • Ik doe wel graag mijn job, maar het is zo veeleisend. Zal ik dat binnen een aantal jaren nog kunnen uitoefenen

 • Door automatisatie en robotisering gaat mijn job op termijn verdwijnen. Wat nu?

 • Heroriëntering na een faillissement

 • De werkdruk is de laatste jaren sterk toegenomen. Ik heb daar geen zin (meer) in.

 • Er is een nieuw management waardoor er tal van veranderingen gebeuren waar ik niet langer achter sta.

 

Herken je bij jezelf 1 of meerdere van deze thema’s, wacht dan niet langer om je toekomstige loopbaan meer in eigen handen te nemen.

shutterstock_1156933444.jpg
 

Loopbaancheques

Loopbaancheques zijn een initiatief van de Vlaamse Overheid, waardoor je bij het volgen van loopbaanbegeleiding zelf maar een klein deel betaalt. De rest betaalt de overheid.

 

Om loopbaancheques te kunnen bestellen, moet je minimum 7 jaar werkervaring hebben als werknemer of zelfstandige.

Bovendien moet je momenteel ook een job hebben als werknemer of zelfstandige. Dat mag zowel voltijds als deeltijds zijn.

 

Je kan om de 6 jaar 2 loopbaancheques bestellen, een eerste loopbaancheque voor 4 uur loopbaanbegeleiding en een tweede loopbaancheque voor 3 uur.

 

Via deze regeling betaal je voor een loopbaancheque maar €40. 7 uur loopbaanbegeleiding kost je zo dus amper € 80!

"Ik zag geen toekomst meer in mijn job. Al tijdens mijn eerste sessie met Thomas kwam ik tot enkele waardevolle inzichten en konden we concreet aan de slag. Vandaag werk ik nog steeds bij dezelfde werkgever, met volle goesting en een uitdagende job. Bedankt!"

Pieter