top of page

Human 2 Human:
Change coaching.

 

Hoe zet je als kapitein van je schip in op autonomie, betrokkenheid en competentie van je crewleden? Hoe krijg je impact op je medewerkers? Communicatie en vertrouwen zijn dé sleutelelementen.

Succesvol veranderen heeft vooral te maken met het betrekken van je medewerkers. Laat de ideeën vanuit je medewerkers komen, want zo voelen ze zich gewaardeerd en roeien jullie samen dezelfde richting uit.

Voor, tijdens en na een veranderingstraject krijgen medewerkers vaak een andere rol met andere verantwoordelijkheden en vaardigheden toegewezen. Het coachen van je medewerkers helpt ze om deze nieuwe rollen/verantwoordelijkheden te omarmen.

Binnen de sportwereld kan niemand zich inbeelden een sport als individu of team te beoefenen zonder coach. Beter worden in wat je doet, vereist immers vaak iemand die langs de zijlijn meeloopt. Een goeie coach daagt je uit en helpt je herinneren aan je doelen en hoe deze te bereiken. Hij stimuleert je en ondersteunt je als het eens wat moeilijker gaat. Wij fungeren graag als jouw coach, zodat jij op jouw beurt je team in optimale omstandigheden kan coachen.

H2H: Changecoaching.

Net zoals het voor een kapitein moeilijk is zijn ogen te sluiten voor een naderende storm, is het voor een ondernemer belangrijk aandacht te besteden aan deze veranderingen en de gevolgen ervan voor de organisatie en de werknemers. Anders bestaat het gevaar dat de beoogde doelen niet worden bereikt.

Leiderschap

Veranderingen komen steeds sneller op ons af. De digitale (r)evolutie, industry 4.0, Artifical Intelligence, IoT, … We worden er tegenwoordig dagelijks mee geconfronteerd. Maar ook onze eigen verwachtingspatronen wijzigen. Wie bijvoorbeeld iets bestelt online, wil dit enkele uren later aan huis geleverd zien. We kopen geen muziek meer, maar huren deze via allerlei platforms. We moeten gezond koken en sportieve uitdagingen op onze kalender zetten.

Uitleg change coaching:

Change management focust zich op de menselijke aspecten van verandering. Het biedt organisaties de mogelijkheid om op een gestructureerde manier medewerkers te ondersteunen tijdens de talrijke veranderingstrajecten die ze doorlopen.
 
Meer aandacht voor die menselijke kant van projecten, zorgt ervoor dat de gewenste eindsituatie beter wordt begrepen en ondersteund. Dit vergroot de kans op het slagen van projecten en bereiken van de doelen. Met andere woorden, een grotere kans op een hoge ROI.

"Als je een schip wil bouwen, verzamel geen mensen om hout te verzamelen en ken ze geen taken en werk toe.
Liever, leer ze verlangen naar de eindeloze immensheid van de zee."

- Antoine de Saint Exupéry

Ontdek hoe persoonlijke change coaching het verschil kan maken voor jou!
Boek een kennismakingsgesprek. 

bottom of page