Coaching

Volgens ons heeft iedereen recht op professionele coaching. Binnen de sportwereld kan niemand zich inbeelden een sport als individu of team te beoefenen zonder coach. Beter worden in wat je doet, vereist immers vaak iemand die langs de zijlijn meeloopt. Een goeie coach daagt je uit en helpt je herinneren aan je doelen en hoe deze te bereiken. Hij stimuleert je en ondersteunt je als het eens wat moeilijker gaat.

Toch is het blijkbaar minder evident een coach te raadplegen als we willen groeien als persoon, zowel binnen als buiten onze werkomgeving.  Terwijl we het meestal hebben over het nemen van beslissingen die heel bepalend zijn voor onze toekomst.

 

Veranderingen komen steeds sneller op ons af. De digitale (r)evolutie, industry 4.0, Artifical Intelligence, IoT,… We worden er tegenwoordig dagelijks mee geconfronteerd. Maar ook onze eigen verwachtingspatronen wijzigen. Wie bijvoorbeeld iets bestelt online, wil dit enkele uren later aan huis geleverd zien. We kopen geen muziek meer, maar huren deze via allerlei platforms. We moeten gezond koken en sportieve uitdagingen op onze kalender zetten.

 

Al deze elementen zorgen voor heel veel prikkels in ons dagelijks leven en roepen vragen op waar we niet zomaar het antwoord op weten.

Door coaching krijg je inzichten die je helpen om deze prikkels te kanaliseren en de ‘juiste’ vragen te beantwoorden. We concentreren ons op wat er ‘echt’ toe doet en leren niet langer aandacht te schenken aan ‘geruis op de lijn’.